DOCUMENT: Concursul pentru şefia Poliţiei Râmnicu Vâlcea a fost INVALIDAT

Decizie surprinzătoare a inspectorului – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul – şef Bogdan Berechet, care în data de 15 februarie 2017 a dat dispoziţie de invalidare a concursului pentru şefia Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

După cum bine se ştie, concursul cu pricina a avut loc în data de 19 ianuarie 2017, atunci când toţi candidaţii, în frunte cu Ion Matei – cel care era în acel moment şef interimar al Poliţiei Municipiului, au picat examenul. Ulterior, totul s-a transformat într-o dispută între comisarul şef Ion Matei şi conducerea IPJ Vâlcea, primul fiind nemulţumit de faptul că la examen nu i s-a acordat punctul din oficiu prevăzut de ordinul M.A.I.

Şi astfel, Matei a mers mai departe şi a făcut demersurile necesare la M.A.I., la I.G.P.R., dar şi în instanţă, el contestând concursul în contencios-administrativ. Toate aceste acţiuni întreprinse de Matei au dat rezultatele scontate, pentru că în data de 15 februarie 2017 şeful IPJ Vâlcea a invalidat concursul.

Iată ce spune acesta în dispoziţia dată:

„DISPUN: Invalidarea concursului organizat pentru ocuparea funcţiei de şef poliţie municpiu reşedinţă la Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea întrucând la elaborarea grilei de apreciere comisia de concurs nu a respectat prevederile art. 27 ^ 41 din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare coroborate cu dispoziţiile art. 39 alin 1 din Anexa nr. 3 la O.M.A.I. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale M.A.I.”.

Aşadar, concursul se va relua la o dată ce va fi stabilită în curând, iar unul dintre candidaţi va fi, cu siguranţă, Matei.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.