13 ianuarie 2017

Fostul șef al Poliției Vâlcea ar putea fi numit secretar general a MAI

Site-ul de stiri national.ro vine cu o ipoteza interesanta si cu un scenariu care este cat se poate de realizabil. Conform acestora, fostul inspector sef al Politiei Valcea, chestorul Ion Stoica, ar putea fi numit secretar general al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), post pe care l-a mai ocupat si acum cativa ani.

Chestorul Stoica este un binecunoscut apropiat al pesedistilor, el descurcandu-se de minune de fiecare data cand PSD a fost la guvernare. Se pare ca si de aceasta data Ion Stoica e pe cale sa dea „lovitura”, el urmand sa fie numit la MAI pe filiera Paul Stanescu, de la Olt.

Dupa cum bine se stie, chestorul Ion Stoica a venit sef la IPJ Valcea in anul 2010, iar dupa circa doi ani el a plecat ca secretar general al MAI, pastrandu-si insa postul. Astfel ca, la sfarsitul anului 2015, Stoica a revenit la conducerea Politiei Valcea, insa doar pentru cateva luni, pentru ca, in luna aprilie 2016, el a fost fortat sa se pensioneze.

Acum, asa cum spuneam, chestorul e pe cale sa revina pe cai mari. Iata ce spun jurnalistii de la national.ro:

„Ambitiile lui Paul Stanescu sunt mult mai mari, <clanul oltenilor> fiind gata sa acapareze si un alt minister tentant pentru ei, lucru dovedit de dezvaluirile din <National> cu privire la spritul la care s-a decis ca noului ministru Carmen Daniel Dan sa i se faca niste -<oferte de nerefuzat> : Ion Stoica drept secretar general al MAI, Doru Dumitrescu ca seretar de stat si Constantin Nicolescu viitor sef al Inspectoratului General al Politiei Romane. Iar <miza> cea mare este directionarea postului de secretar general catre <chestorul baronilor>. Este vorba despre <nea> Ion Stoica, fost inspector sef in judetele Arges, Valcea si, bineinteles, Olt. Sprijinit in cariera de Paul Stanescu, chestorul Ion Stoica este totodata si cumatru cu afaceristul Catalin Spataru, cunoscut drept <regele asfaltului> din Oltenia si care a fost arestat pentru o evaziune fiscala de mai mult de 20 milioane de euro. Iar cum Spataru deruleaza majoritatea contractelor cu statul tocmai pe <feuda> lui Paul Stanescu, lucrurile se leaga, mai ales pentru „initiatii” de la spriturile date la <Celly>, restaurantul lui Spataru”.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.