FOTO-VIDEO: Perchezitii in Ramnicu Valcea si Vladesti. A furat monedele de aur de la muzeu

UPDATE: Conform ultimelor informatii, barbatul care a sustras monedele de aur este un un fost angajat al muzeului Nicolae Balcescu, din localitatea Nicolae Balcescu, judetul Valcea. El este cercetat acum pentru delapidare. Monedele respective erau donate muzeului in urma cu noua ani de catre Banca Nationala a Romaniei.

Luni, 29 august 2016, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au efectuat 2 percheziţii domiciliare, pentru recuperarea a două monede din aur.

A fost vorba despre descinderi în localităţile Vlădeşti şi Râmnicu Vâlcea, ei deschizând un un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

Anchetatorii au descoperit că, la începutul acestui an, un bărbat, în vârstă de 66 de ani, ar fi sustras două monede din aur, (puritate 99,9 la mie, de 31,1 grame fiecare), emise de Banca Naţională Română, cu ocazia comemorării a 190 de ani de la naşterea lui Nicolae Bălcescu şi donate muzeului din localitatea cu acelaşi nume, în anul 2007.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat cele două monede,urmând a fi lăsate în custodia muzeului, până la finalizarea verificărilor. Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale celui în cauză.

[supsystic-gallery id=53]

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.