Minorul care a ucis preoteasa din Grădiştea, condamnat definitiv! Magistraţii din Argeş au spălat ruşinea celor din Bălceşti!

 

A fost ucisă chiar sub ochii fetiţei sale, iar justiţia din Bălceşti i-a batjocorit familia în ultimul hal. Cazul preotesei din localitatea Grădiştea, judeţul Vâlcea, care a fost spulberată pe marginea străzii de maşina condusă de un minor rrom, a impresionat o ţară întreagă. Vinovatul a fost condamnat la Vâlcea la doar 1 an într-un centru educativ şi a mai fost lăsat şi în libertate. Însă familia preotesei nu a lăsat lucrurile aşa, a făcut apel, iar luni, 31 octombrie 2016, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au majorat pedeapsa.

 

O tragedie înfiorătoare…

 

Tragedia s-a produs în luna octombrie 2015, când Cătălina Ştefania Popescu  a fost omorâtă de minorul rrom Ionuţ Claudiu Hurezan, de 17 ani, care, deşi el nu deţinea permis de conducere, s-a urcat la volanul unui BMW. Victima, preoteasă în comuna Grădiştea şi angajată a Raiffeisen Bank din oraşul Berbeşti, îşi ducea fetiţa la grădiniţă în momentul în care a fost spulberată de autoturism.

S-a întâmplat pe DN 67 B, la kilometrul 50+200 m, în comuna Grădiştea, când minorul care conducea autoturismul BMW înmatriculat în Bulgaria, pe fondul lipsei de experienţă, a pierdut controlul volanului, a derapat, a intrat pe sensul opus şi le-a lovit-o din plin pe Cătălina şi pe fiica sa.

Ionuţ Claudiu Hurezan a fugit de la locul accidentului, lăsându-le pe cele două victime ale sale prinse între BMW şi o maşină parcată pe marginea drumului, maşină care-i aparţinea Cătălinei şi din care abia coborâse. Femeia a suferit răni grave şi a murit la spital, iar fiica sa a fost rănită uşor.

 

Ruşinea justiţiei vâlcene, spălată la Piteşti

 

Pentru magistratul Judecătoriei Bălceşti, care a judecat acest caz, au fost necesare doar nouă şedinţe de judecată pentru a batjocori o familie îndurerată. Asta pentru că a pronunţat o sentinţă ruşinoasă, ucigaşul preotesei alegându-se doar cu o măsură educativă a internării într-un centru educativ pe perioadă de 1 an. Hotărârea a fost pronunţată în data de 22 martie 2016, iar atunci s-a decis şi punerea în libertate de îndată a şoferului criminal. În tot acest timp cât a stat în libertate, Ionuţ Claudiu Hurezan s-a urcat din nou la volanul unei maşini, fără permis de conducere şi sub ochii autorităţilor. Ba mai mult, pentru a-l scăpa de centrul educativ, rudele sale l-au înscris la o şcoală de reeducare în Râmnicu Vâlcea, în Colonie Nuci, în clasa a VII-a la cursuri finanţate din bani europeni.

Preotul Florin Popescu nu s-a resemnat însă, ci a făcut apel, luptându-se în instanţă pentru ca cel care i-a ucis soţia să plătească pentru fapta sa. Astfel că, luni, 31 octombrie 2016, două judecătoare tinere de la Curtea de Apel Piteşti au decis să-i majoreze pedeapsa minorului Ionuţ Claudiu Hurezan, trimiţându-l trei ani într-un centru educativ.

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti şi de părţile civile POPESCU FLORIN, NICOLAE AMALIA – GEORGIANA, DIŢOIU LILIANA, POPESCU IONELA – RALUCA, BOLOVAN ALEXANDRU, BOLOVAN ELENA, BOLOVAN DUMITRU, DIŢOIU GHEORGHE, DIŢOIU VASILICA, împotriva sentinţei penale nr.30 din data de 22 martie 2016, pronunţată de Judecătoria Bălceşti, în dosarul nr. 1285/185/2015, inculpat fiind Hurezan Ionuţ – Claudiu. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală. Rejudecând, majorează durata măsurii educative aplicată inculpatului Hurezan Ionuţ – Claudiu, de la 1 an la 3 ani. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 31 octombrie 2016, la Curtea de Apel Piteşti – secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” – se arată în minuta instanţei de la Piteşti.

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

2 thoughts on “Minorul care a ucis preoteasa din Grădiştea, condamnat definitiv! Magistraţii din Argeş au spălat ruşinea celor din Bălceşti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.