NEWS ALERT. Comisie de la IGPR, în control la Poliția Vâlcea

Zeci de angajați ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au descins ieri, 21 noiembrie 2019, la Poliția Vâlcea. Pretextul a fost “cazul Călina”, acolo unde doi polițiști au fost deposedați de arme de rromi, puși în genunchi și amenințați cu moartea.

Sigur, asta a fost picătura care a umplut paharul la IPJ Vâlcea, pentru că probleme în sistem sunt de o bună perioadă de timp. Printre altele menționăm și faptul că, în urmă cu câteva luni bune, o armă din dotarea unei polițiste a fost furată de hoți și nici până acum nu a fost găsită și multe altele (o fi devenit o obișnuință ca polițiștii vâlceni să-și piardă armamentul din dotare sau e vorba de lispă de pregătite ori incompetență?). Ca să nu mai vorbim că actualii șefi ai Poliției Vâlcea și-au pierdut din mână subalternii de mult timp, haosul fiind la el acasă în unitate, fiecare făcând ce-l taie capul. Lipsa unei viziuni, a unei coordonări eficiente, a stabilității, a unei poziții ferme din partea conducerii și a implicării politicului în sistem au “îngropat” IPJ Vâlcea.

Acum, cei de la IGPR s-au “cazat” în sala de ședințe a IPJ Vâlcea, iar în următoarele două săptămâni vor luat la “purecat” tot ce înseamnă management. Zvonurile sunt că se va lăsa cu încetarea împuternicirilor, însă părerea noastră este că un act de demnitate din partea șefului IPJ nu ar strica în această perioadă. Tot la capitolul zvonistică este și faptul că următorul șef al Poliției Vâlcea va veni din alt județ sau chiar de la București. Vom reveni cu amănunte în momentul în care se va lua o decizie!

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like