Primarului din Brezoi îi sună ceasul. Tic – tac, Tic – tac..

 

Publicaţia Cozia – Info, ce deţine prim – planul din punct de vedere mediatic în nordul judeţului Vâlcea, l-a atacat ,,la baionetă” pe primarul oraşului Brezoi, liberalul Robert Schell. Alături de edilul – şef, analiza s-a îndreptat şi împotriva afaceristului Dan Ploscă, patronul firmei Magic Tic – Tac. În fapt, este vorba de o corectă punere în scena publică a relaţiei dintre primar şi patron, fiindcă acest duet conduce Brezoiul de vreo patru ani. Dacă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) vor să vadă la Vâlcea un caz de manual al punerii în dependenţă, să vină la Brezoi. Administraţia publică locală din cel mai nordic oraş al judeţului este pusă sub dependenţă de interesele unui afacerist vâlcean care ia ,,partea leului” din toate proiectele realizate la Brezoi. Din punct de vedere politic, administrativ şi financiar, oraşul a devenit enclava lui Schell şi a lui Ploscă. Bucurându-se de un Consiliu Local unde PNL are majoritatea, edilul – şef trece tot felul de proiecte, care mai de care mai benefice pentru sponsorul său principal. Iar acesta din urmă îşi îngroaşe şi mai mult buzunarele, de pe urma ,,stoarcerii” unei localităţi sărăcită de oameni şi vremuri. Dar ce mai pun la cale cei doi?! Iată textul apărut în cea mai recentă ediţie a publicaţiei Cozia – Info:

 

La Brezoi ochii văd, inima cere …

Facem piste de biciclete și faleze … dar în oraș nu avem apă la ghiuvetă!!!

Primarul „modern” al orașului Brezoi aplică o abordare administrativă care, în toți acești ani postrevoluționari, s-a dovedit a fi falimentară pentru toți inițiatorii, politiciei sau baroni locali deopotrivă. Este o atitudine șmecheră de tip infracțional construită pe formula deja ruginită … „mie nu mi se poate întâmpla!” Cetățenilor Brezoiului le este servită de ceva ani o construcție socială de toată isprava, în care sunt descărcate proiecte după proiecte dar fără niciun capăt de linie. Pe românește Brezoiul se pregătește pentru un bal la care nu va veni nimeni să danseze! Pentru că „afară este vopsit gardul și înăuntru leopardul!”

Salvatorul neamului este privit la Brezoi ca un învingător. Edilul care a făcut ceva pentru orașul Brezoi și care aduce oamenilor de aici mândria locală. Sunt lansate proiecte frumoase care apelează la cheltuirea banilor publici, dar care prin folosire de influență sunt executate de către o singură firmă, de fapt o încrengătură organizată de firme. Cea a baronului local de nord, mafiotul în devenire, Dan Ploscă (celebrul distribuitor Magic Tic-Tac).

Pe lângă aceste reforme care se derulează în capitala Lotrului nimeni nu are curajul să lanseze o dezbatere publică, decentă și cu niște abordări de bun simț în care tema principală să fie oportunitatea și consensul investițiilor din banii publici la Brezoi.

Aici se întâmplă altfel

Consiliul Local Brezoi este format dintr-o majoritate total la discreția primarului (9 consilieri din 15), niște oameni pentru care solemnitatea ședințelor acestui for nu mai contează, pentru că au văzut și ei că totul în jur este o mascaradă în care sunt folosiți pe post de „mâini moarte”. Niște cocalari a căror personalitate și carte de vizită este trecută în dosul turului de la pantaloni.

În laboratorele de stors bani ascunse undeva printr-o locație selectă din Călimănești – Căciulata tandemul Ploscă / Schell pune la cale construirea a 1000 de boxe și câștigarea a 2 ha de teren intravilan, ultracentral. Sub ochii tuturor Robert Schell, anonimul de pe poienele Delușelului până la vârsta de 40 de ani, vine acum în cârdășie cu niște „băieți deștepți” de la Rm.Vâlcea ca să-și încerce norocul de baron local!

Ce se poate face?

În oraș sunt 1200 de apartamente care nu au încălzire centrală. În 2016 oamenii cară lemne cu spinarea pe scările blocului încălzindu-se iarna cu sobe montate în apartamente. În Brezoi nu există gaze naturale, iar apa caldă este un vis frumos aici. Cu banii cheltuiți aiurea pentru un eventual „parandărăt”, Schell ar putea construi câteva puncte termice oferind locatarilor un confort care chiar este necesar. Având puncte termice atunci poți emite pretenții că magaziile din jurul blocurilor sunt inoportune. (DCN)

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

4 thoughts on “Primarului din Brezoi îi sună ceasul. Tic – tac, Tic – tac..

  1. ce ,nu primesc astia de la cozia info niciun ban de la primar sau patron?daca tampitul care a scris asa ceva nu stie,in brezoi nu e incalzire centrala din 1990,toata lumea se incalzeste cu lemne si fie vorba intre noi,nu primaria sau primarul baga gaze(de abia au ajuns in calimanesti).nu sunt nici macar 1000 de apartamente,iar agramatul autor al articolului(vezi poienele)nu stie elementarul lucru ca nu primaria face locuri de munca sau servicii particulare catre asociatii de proprietari.si nici nu cred eu ca introducerea de gaze la brezoi ar fi eficienta din punct de vedere economic!

  2. Pe mine ma intereseaza sa am apa calda si caldura, in rest nimic, dar din pacate nu avem, caldura face fiecare cum poate, apa curge cu mult clor, si putina, abia merge masina de spalat ! Trebuie luat in consideratie sa avem un confort mai bun, piste de biciclete pt ce, pt cine, ar trebuii facute rampe pt cei cu dezabilitati…! Multumesc !

  3. Stiti ceva la oameni de la blocuri vi se fac prea multe adica anvelopare,subsoluri, usi termopan,garduri la blocuri dar la case ce se face? Nu am vazut un om care are o proprietate partiuculara adica casa ca vine primarul ca sa imi faca gard,sau sa imi faca curat in fata porti,sa vina primarul sa imi faca anvelopare la casa,sa vina primarul sa imi faca centrala ca sa nu mai car lene sa vina primarul sa ce?
    Pai fratilor ati vazut voi vreun om de la blcuri care manaca seminte pe banca in fata blocului sa mature ? Nu nu am vazut sa vina primarul sa mature , sa vedeti ce arunca in toalete la blocuri si cum se infunda canalizarile ca le este greu sa duca gunoiul pai sa vina primarul sa duca gunoiul.Pai sa vina primarul la oameni de la blocuri sa le faca toate si ei sa stea.Oameni trebuie sa mai si vrea sa faca nu numai sa se vaite.La case toti oameni isi matura in fata ,isi fac o banca, isi vopsesc gardul etc aduc lemene cara lemene nu asteapta sa vina primarul.De ce aruncati cu noroiu mai puneti mana si mai si faceti.

  4. Primaria ar trebuii sa ofere niste facilitati pentru firme, sa execute nu dor sa faca proiecte. A promis pista de bicicleta, dupaia restaurarea mocanitei, dupaia sculptura Turtudanului, apoi ca va face un punct de observatie in varful Turtudanului,etc. Multe promisiuni, nimic executat. Ar trebuii dezvoltat sectorul primar, agricultura si cel industrial, din sectorul serviciilor ca turismul si vanzarea de produse nu se poate sustine inca un oras ca Brezoiul, poate mai incolo. Primaria da teren ca fosta fabrica de exemplu, sa se deschida firme si sa se faca locuri de munca dar uita sa il ia inapoi in caz de nerespectare de contract. Ar trebuii relaxate taxele pt firmele care investesc pe plan local sau personele care vor sa investeasca in Brezoi. La cati bani se trimit din afara in oras si la cati bani se fac din lemn, piatra, etc in localitate ar trebuii investitiile sa se vada, in schimb lumea alege zone ca Sibiul sau alte orase pt ca stiu ca la noi nu au nici un viitor. Multe de facut, dar nu are cine. Il dati pe Robert jos, vedeti ce alegeti, sa nu fie mai rau ca pe timpul primaritei

Comments are closed.