VIDEO: DSVSA Vâlcea, în ALERTĂ! Gripa aviară poate reveni în forţă!

 

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, Mihai Miclea, a tras un semnal de alarmă în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă privind revenirea gripei aviare în judeţul Vâlcea. Asta după ce în mai multe judeţe din România, prezenţa gripei aviare a fost deja confirmată.

De aceea,  Mihai Miclea a precizat că a luat o serie de măsuri în tot judeţul Vâlcea, pentru prevenirea îmbolnăvirii păsărilor domestice, în condiţiile în care virusul poate fi transmis cu uşurinţă de la păsările sălbatice. Deocamdată, în Vâlcea, nu a fost confirmat niciun caz de gripă aviară, însă autorităţile sunt în alertă.

„Virusul gripei aviare poate fi introdus în orice localitate cu mare ușurință de către păsările sălbatice. Situația devine îngrijorătoare sub acest aspect. În acest sens Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a luat mai multe măsuri. S-au transmis adrese către toate primăriile din teritoriu în care s-au stipulat măsurile generale care trebuiesc întreprinse pentru prevenirea introducerii virusului în teritoriu. S-au trimis adrese către exploatațiile comerciale de păsări prin care s-a atras atenția asupra respectării cu strictețe a măsurilor de bio – securitate. S-au făcut instruiri cu medicii veterinari împuterniciți din teritoriu privind măsurile sanitar veterinare care trebuie luate atât în exploatațiile non-profesionale, cat și în exploatațiile autorizate sanitar veterinar.

Au fost transmise adrese la Garda Forestieră, prin care s-a comunicat faptul că toți administratorii fondurilor cinegetice trebuie să supravegheze starea de sănătate a păsărilor sălbatice. S-a supravegheat în permanență și se va supraveghea în continuare starea de sănătate a păsărilor sălbatice aflate pe luciu de apă” – a declarat directorul DSVSA Vâlcea.

Întreaga declaraţie a directorului Mihai Miclea, în video de mai jos:

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.