Şcoală din Vâlcea, spartă de hoţi noaptea trecută

În noaptea de luni spre marţi, 7/8 noiembrie 2016, un apel pe 112 anunţa o tentativă de furt la Şcoala Colonie Nuci din Râmnicu Vâlcea. Asta după ce, doi minori au forţat uşa de la intrare pentru a avea acces în clădire şi s-a declanşat alarma. Imediat la faţa locului au ajuns echipajele Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea şi cele ale Poliţiei Locale, dar şi directorul şcolii, care au observat că uşa era spartă, însă nu au fost sustrase bunuri.

Oamenii legii au plecat astfel în căutarea suspecţilor, iar nu departe de unitatea de învăţământ l-au depistat pe minorul C.P. – 16 ani, care a luat-o la fugă în momentul în care a văzut echipajele de poliţie. Băiatul a fost prins din urmă şi „înhăţat” de poliţişti. Minorul a recunoscut că, împreună cu un prieten, a spart uşa de la intrarea şcolii, cu intenţia de a fura din unitatea de învăţământ. Însă, în momentul în care s-a declanşat alarma, ei s-au speriat şi au fugit. Cei doi minori sunt cercetaţi acum pentru tentativă de furt.

Comunicat de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea: „În noaptea de luni spre marţi, la ora 00.56, echipajul Poliţiei Locale care efectua serviciul de patrulare în zona Centrală – Zăvoi – Petrişor a fost sesizat de ofiţerul de serviciu care i-a anunţat că sistemul de alarmare de la Şcoala Colonie Nuci a fost declanşat. Echipajul a ajuns la faţa locului în aproximativ 7 minute, constatând că uşa principală de acces în şcoală fusese forţată şi era deschisă, dar în şcoală nu se afla nimeni. A fost cerut sprijinul a încă două echipaje de la Poliţia Locală, iar în timpul verificării împrejurimilor şcolii au fost descoperite două persoane, care, la vederea poliţiştilor, au fugit. Unul dintre aceştia a fost găsit într-o scară de bloc, iar după identificare s-a dovedit că era vorba de P. Constantin Vasile, cu vârsta de 16 ani, domiciliat pe str. Spicului nr. 2, constatându-se, totodată, şi faptul că se afla în stare de ebrietate. Din discuţiile avute cu suspectul de furt a reieşit faptul că acesta, împreună cu un prieten pe care îl ştie doar sub numele de ”Liviu”, au forţat intrarea în Şcoala Colonie Nuci – unde învaţă – şi au intrat până în biroul directorului însă, speriaţi de declanşarea alarmei, au fugit din incintă fără a lua nimic. La faţa locului a sosit şi un echipaj al Poliţiei Române care a întocmit un proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, preluând în acelaşi timp cercetările pentru soluţionarea cazului”.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.