CONDAMNĂRI în dosarul „SECHESTRARE la OBÂRŞIA LOTRULUI” (foto)

 

Cei trei indivizi din judeţul Gorj, care au sechestrat şi agresat un taximetrist ce-i transporta de la Novaci în judeţul Vâlcea, la Voineasa – Obârşia Lotrului, şi-au primit pedepsele după un proces destul de scurt pe fond. Cazul a fost prezentat în exclus
ivitate de Gazeta Vâlceană, în urmă cu câteva luni.

Povestea sechestrului de la Obârşia Lotrului

Totul s-a întâmplat în noaptea de 30 spre 31 iulie 2016, pe drumul dintre Novaci şi Obârşia – Lotrului, când, beţi fiind, trei indivizi au început să-l agreseze pe taximetristul Constantin Florin P. care-i transporta la Voineasa. Pe drum, la un moment dat, agresorii l-au dat jos de la volan şi l-au băgat în portbagajul maşinii. Autovehiculul s-a defectat însă şi atunci agresorii i-au dat drumul victimei din portbagaj, ordonându-i să rezolve problema cu maşina şi să-i ducă la o pensiune de la Obârşia Lotrului. Numai că, taximetristul a profitat de moment şi de beţia indivizilor şi a reuşit să scape, sunând la 112.

Suspecţii au fost prinşi în cele din urmă, după ce s-au instituit filtre ale poliţiei pe toate drumurile, iar poliţiştii, jandarmii şi forţele speciale au împânzit zona. După prinderea agresorilor, suspecţii Gergely-Deme Gheorghe Adelin – zis Buţi, Ştefănoiu Florentin – zis Calu, şi Manta Ion Dragoş au fost duşi la IPJ Vâlcea pentru audieri, fiind ulterior arestaţi pentru agresiune, furt, distrugere şi lipsire de libertate.

Condamnările…

După doar patru termene de judecată la procesul pe fond, magistraţii Judecătoriei Brezoi au decis să-i condamne pe cei trei inculpaţi, doi dintre ei urmând să stea după gratii, în timp ce al treilea a primit o pedeapsă cu suspendare.

Iată condamnările:

– ŞTEFĂNOIU FLORENTIN – 8 luni închisoare în regim de detenţie pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

– GERGELY-DEME GHEORGHE ADELIN zis „Buţi” – 8 luni închisoare în regim de detenţie pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

– MANTA ION DRAGOŞ – 8 luni închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul primăriei Novaci, jud. Gorj sau Şcoala Gimnazială Novaci, jud. Gorj o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Mai mult, cei trei vor fi obligaţi să-i plătească taximetristului pagube morale de 10.000 lei. Decizia nu este însă definitivă, ea fiind atacată cu apel.

 

rr_banner_v2-1

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.