Judecătorul Mateescu avertizează: Există riscul desființării Judecătoriei Horezu

Judecatorul valcean Bogdan Mateescu, proaspat membru al Consiliului Superior al Magistraturii, trage un semnal de alarma in privinta Judecatoriei Horezu care se pare ca a ajuns intr-o situatie critica. Acesta sustine ca exista riscul desfiintarii acestei Judecatorii, dupa ce doar un singur judecator a mai ramas pe baricade la Horezu. Astfel, cel mai probabil, raza de competenţă a Judecatoriei Horezu se va împărţi între Judecatoria Ramnicu Valcea şi Judecatoria Bălceşti.

„Situaţia în care a ajuns Judecătoria Horezu demonstrează o politică greşită a CSM în materia resurselor umane.

Dimensionarea schemelor fără analize aprofundate şi fără perspective pe termen mediu şi lung, măsuri dispuse în mod inconsecvent, nepredictibil cu privire la transferuri, lipsa unei prioritizări în ocuparea locurilor vacante la examenele de admitere în magistratură pentru cei cu 5 ani vechime în funcţii juridice, ignorarea unei situaţii care persistă în timp, toate au concurat la apariţia unor astfel de cazuri.

Probabilul blocaj al Judecătoriei Horezu, probabila sa desfiinţare de facto are consecinţe nu numai pe planul supraîncărcării colegilor de la Judecătoria Rm. Vâlcea spre care se vor îndrepta dosarele în curs şi care şi aşa sunt foarte încărcaţi, instanţa ajungând la limita spaţiului şi în ceea ce priveşte depozitarea arhivei, cu toate eforturile de selecţionare, dar şi pe planul vizând confortul justiţiabilului, acesta urmând să parcurgă distanţe semnificative până la sediul noii instanţei care îi va soluţiona litigiul” – sustine magistratul Bogdan Mateescu (CSM).

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.