Gutău aruncă ,,bomba”: Mocanu, mai credibil, l-ar fi depășit pe Pîrvulescu în sondaje

Într-o conferință de presă susținută de primarul Mircia Gutău, vorbind despre contracandidați și sondaje, acesta spune că principalul său contracandidat ar fi afaceristul Vicențiu (Viki) Mocanu din partea AUR. Într-un discurs ironic, Gutău a spus că, potrivit unui sondaj de uz intern, viceprimarul Virgil Pîrvulescu (PNL) ar fi căzut pe trei în preferințele râmnicenilor. Dezbaterea a plecat de la faptul că dinspre PNL Vâlcea au venit numeroase invitații către celelalte forțe politice să se unească împotriva PSD. Edilul-șef al Râmnicului, care va fi candidatul PSD la alegeri, susține că nu se teme de o asemenea alianță, dar că Mocanu ar fi mai credibil în fața electoratului, câtă vreme nu a participat niciodată la procesul administrativ, comparându-l cu Pîrvulescu despre care tot Gutău spune că nu a făcut nimic.

„Pot face coaliție contra mea toți cei care vor răul Râmnicului, n-au decât s-o facă. Dar acest lucru va fi imposibil de făcut pentru că nu poți fi într-o coaliție la centru și într-o alta la nivel local. Niciunul nu îmi va putea pune probleme reale. Ce probleme să-mi pună? Ce au făcut pentru Râmnic? Trebuie să vină și să spună concret…. Poate că cel de la AUR, Mocanu, ar fi mai bun, pentru că celălalt a avut șansa să dovedească timp de patru ani. În afară de minciuni, n-a făcut nimic. (…) Revenind la întrebarea dumneavoastră, e mai credibil unul care nu a fost deloc, decât unul care a fost patru ani și nu a făcut absolut nimic”, a spus Mircia Gutău.

Primarul Gutău: „Nu sunt adeptul sondajelor online, cu câte 300 de voturi băgate odată”

Și când vine vorba despre sondajele de opinie, primarul Mircia Gutău îl vede mai bine tot pe Vicențiu Mocanu. Liberalii susțin că, într-un sondaj comandat de ei, viceprimarul Virgil Pîrvulescu este pe locul întâi, fiind sondat singur, fără vreo alianță de partide în spate. Gutău a dat replica: Pîrvulescu nu e nici măcar pe doi.

„Da, am făcut și noi sondaj, dar, deocamdată, îl țin pentru mine. Stau foarte-foarte bine în sondaj. A fost făcut de o casă autorizată, dar nu îl dau pentru că l-am făcut pentru uz intern, strict pentru mine. Eu sunt trecut prin atâtea campanii, prin atâtea sondaje… Îi dau unuia 10.000 de lei, mă scoate cu 150% și ce relevanță are sondajul acela?! Cum au făcut ei sondaj online unde, în câteva secunde, băgau câte trei sute de voturi odată (n.r. cu referire la un sondaj realizat online de PNL Râmnicu Vâlcea, săptămânile trecute). Eu nu vreau să mă amăgesc. Referitor la numele pe care l-ați pronunțat dumneavoastră (n.r. un jurnalist îl întrebase despre Pîrvulescu) stă dezastruos în sondaje. Nici nu este pe locul doi. Ei (n.r. cu referire probabilă la Mocanu și Pîrvulescu) stau destul de apropiat, dar el nu e pe doi.

Este drept că, declarând că îl ține pentru folos propriu, Mircia Gutău nu a dat nicio informație referitoare la sondaj (cine l-a făcut, pe ce eșantion, în ce perioadă etc.).

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like