FLAGRANT într-o SECȚIE de POLIȚIE din VÂLCEA. Patron din Arges, reținut după ce a încercat mituirea a doi polițiști

Patronul unei firme de panificație din Curtea de Argeș a fost reținut la Vâlcea după ce a încercat să de șpagă la doi polițiști. Totul a început în comuna vâlceană Fârtățești, în data de 12 noiembrie 2022, când agentul de poliție din cadrul IPJ Vâlcea a surprins un angajat al societății în timp ce vindea produse de panificație fără documente. Atunci a intrat în acțiune patronul, care a crezut că poate rezolva întreaga problemă creată cu o ”mică recompensă” (oare în Argeș tot așa proceda?). El i-a oferit agentului de poliție suma de 2.000 de lei pentru a ”îngropa” dosarul și a face totul uitat. Ulterior, administratorul firmei a mers mai departe, la șeful Secției de Poliție Măciuca, căruia i-a dus în plic suma de 5.000 de lei pentru a nu transmite documentele colegilor săi de la IPJ Vâlcea.

Dar nu i-a mers manevra, pentru că cei doi polițiști l-au denunțat la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Vâlcea, iar de aici totul a mers strună, patronul din Curtea de Argeș ajungând cu cătușe la mâini în urma flagrantului din biroul șefului de Secție de la Măciuca. În momentul publicării articolului, el este dus un fața instanței de judecată a Tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

“Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 16 noiembrie 2022, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat (aflat în stare de reținere), pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită aflate în concurs real, prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din legea 78/2000 (cu privire la un ofițer de poliție) și prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din legea 78/2000 (cu privire la un agent de poliție).

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în data de 12.11.2022, inculpatul, administrator al unei societăți comerciale i-a oferit unui agent de politie din cadrul Postului de Politie Fârtățești, suma de 2000 lei, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite către ofițerii Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale, în condițiile în care in jurul orei 08.30, lucrătorul de politie, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu depistase un angajat al societății administrate de inculpat în timp ce comercializa produse de panificație pe raza comunei Fârtățești, jud. Vâlcea, fără documente legale. Ulterior, la data de 15.11.2022, în jurul orei 09.45, inculpatul i-a remis suma de 5000 lei, șefului Secției nr. 10 de Poliție Rural Măciuca, în timp ce se aflau în biroul acestuia din sediul subunității de poliție, pentru a nu-si îndeplini in mod corespunzätor atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către lucrătorul de politie din subordinea sa către Serviciul de Investigarea a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vâlcea, in vederea dispunerii măsurilor legale. Imediat după acest moment, urmare a denunțului formulat de lucrătorul de poliție, polițiștii din cadrul DGA – SJA Vâlcea, au intrat în biroul în care se aflau cei doi, ocazie cu care au procedat la constatarea infracțiunii flagrante de dare de mită, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată suma de 5000 lei, pe care a oferit-o ofițerului de politie, pentru a nu dispune măsurile legale” – se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Vâlcea.

Foto ilustrativ

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like