VEZI noii directori şcolari de la Roaită, Economic, Oltchim, Take Ionescu şi alte şcoli din VÂLCEA

 

Concursul pentru stabilirea directorilor şcolari pentru un mandat de patru ani în Vâlcea se află aproape de final. Pe ultima sută de metri au rămas de evaluat candidaţii celor mai importante licee şi şcoli gimnaziale din municipiul Râmnicu Vâlcea. Astfel că luni, 7 noiembrie 2016, comisiile de examinare au început în forţă, iar, rând pe rând, candidaţii şi-au prezentat planul managerial şi C.V.-ul. Evaluările au continuat şi marţi, 8 noiembrie 2016.

Fărcăşanu şi Mlisan – adjuncţi la Roaită

Primii candidaţi care au intrat în luptă au fost cei de la Colegiul Mircea cel Bătrân (Roaită) din Râmnicu Vâlcea, acolo unde doar adjuncţii au reuşit să promoveze examenul scris. După cum bine se ştie, candidatul pentru postul de director plin a fost Florin Smeureanu, care însă nu a luat o notă de trecere şi nu a putut merge mai departe la următoarele probe. Astfel că, pentru cele două posturi de adjunct au intrat în evaluările finale Maria Antonela Fărcăşanu şi Mirela Mlisan, care au promovat cu brio şi urmează să îşi ia în primire mandatul.

Bătălie mare la Economic

Un alt liceu important unde era nevoie de o conducere capabilă este Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea. Aici a fost bătălie mare, pentru că „în finală” au reuşit să se „califice” trei candidaţi pentru postul de director plin şi aceeaşi trei candidaţi şi pentru un post de adjunct. Este vorba despre următorii profesori: Lidia Paula Ioana, Carmen Liliana Miroiu şi Maria Maricica Păuşescu. Lupta a fost strânsă, însă câştigătoare pentru postul de director plin a fost desemnată Maria Maricica Păuşescu, iar pentru postul de adjunct Lidia Paula Ioana.

Stanca la Arte şi Bitică la Pleşoianu

La Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea a rămas un singur candidat în cursă, care s-a descurcat admirabil şi a reuşit să promoveze. Este vorba despre profesoara Laura Stanca, cea care a ocupat şi până acum postul de director al acestui important liceu din municipiul nostru, care scoate talente pe bandă rulantă.

Şi la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea tot un candidat a rămas pe postul de director plin. Cristiana Nicoleta Bitică este numele candidatului, ea reuşind să promoveze şi ultimele probe.

„Soarele a răsărit la Take Ionescu…”

Fără îndoială, cea mai importantă şcoală gimnazială din municipiul Râmnicu Vâlcea este Şcoala „Take Ionescu” sau „Şcoala cu ceas” cum mai este cunoscută. Aici, an de an, este bătălie mare pe locurile din clasă, iar politicienii, medicii, directorii şi alte personaje sus puse se luptă să-şi trimită copiii în clasele acestei şcoli. De aceea, postul de director este privit cu mare interes. Ei bine, în urma examenului organizat de Ministerul Educaţiei prin ISJ Vâlcea, Soare Florina Elena a fost declarată admisă, ea urmând să îndeplinească funcţia de director pentru următorii patru ani.

S-au stabilit directorii şi la Henri Coandă, Şcoala nr. 5 şi Oltchim

La Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Râmnicu Vâlcea s-au ocupat, după susţinerea tuturor probelor, ambele posturi vacante. Astfel, pentru postul de director plin a fost declarat admis Daniel Rizea, în timp pe director adjunct pentru următorul mandat va fi Nicolae Chişavu.

Şi la Şcoala Generală nr. 5 din Râmnicu Vâlcea s-a stabilit cine va fi director pentru următorii patru ani. Şi nu este nicio surpriză! Cristian Cosmin Faităr a reuşit să promoveze toate probele şi a fost declarat admis.

La Liceul Tehnologic Oltchim au fost evaluaţi până la ora redactării acestui articol doar candidaţii pentru postul de director plin. Lupta s-a dat între Manuela Ioana Achim şi Axenia Rădulescu, iar câştigătoare a fost desemnată prima. Axenie a rămas în cursă şi pentru postul de adjunct, având-o contracandidată pe Luminiţa Ileana Băiaşu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “VEZI noii directori şcolari de la Roaită, Economic, Oltchim, Take Ionescu şi alte şcoli din VÂLCEA

Comments are closed.