FOTO: Cum va arăta sediul unei școli din județ la care mulți tineri doresc să fie admiși

În ultimii ani, județul Vâlcea a cunoscut transformări importante. Au fost investiții publice importante în infrastructură rutieră, în blocuri ANL, în școli, în dotarea unor unități medicale și altele. Sigur, există și vâlceni nemulțumiți, care spun că s-ar fi putut face mai mult, mai bine și mai demult, nu abia acum. Probabil că și ei au dreptate; nu îi putem contrazice.

Tot din domeniul investițiilor publice dorite a se realiza în județul Vâlcea face parte și proiectul numit Modernizarea infrastructurii în Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgășani, un proiect care acum se află în faza de consultare publică.

În perioada 2019-2025 Inspectoratul General al Jandarmeriei Române derulează proiectul „Consolidarea Infrastructurii și a Pregătirii pentru Situații Critice de Urgență”, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României. Scopurile acestui proiect sunt creşterea rezilienţei facilităţilor critice ale Jandarmeriei Române de răspuns în situații de urgenţă şi la dezastre şi consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență.

În acest context, în Școala de la Drăgășani se va derula subproiectul Demolare și reconstruire pavilion Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani inclus în Lotul 2 al Proiectului Consolidarea Infrastructurii și a Pregătirii pentru Situații Critice de Urgență – P168120.

„Pentru implementarea subproiectului a fost întocmit un Plan de Management de Mediu și Social, care cuprinde toate aspectele sociale și de mediu care au fost identificate până în prezent, precum și măsurile pregătite pentru gestionarea lor. Documentul a fost întocmit în conformitate cu standardele și politicile Băncii Mondiale – finanțatorul proiectului. Pentru a asigura transparenţa activităților şi buna informare a publicului interesat, documentul care evidenţiază riscurile de mediu şi cele sociale precum şi modul de gestionare a acestora pe parcursul implementării subproiectului este supus consultării publice. Consultarea publică a Planului de Management Social și de Mediu pentru Obiectivul Drăgășani se va desfășura în data de 5 aprilie 2024, începând cu ora 15.00, la sediul Ș.M.S.J. Drăgășani din strada I.C. Brătianu, nr. 25, municipiul Drăgășani, fiind invitate să participe toate persoanele și instituțiile interesate sau potențial afectate de proiect”, se arată într-un comunicat al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi din Drăgășani.

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgășani este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ militar din România. În ultimii ani, aceasta a parcurs mai multe etape de modernizare a infrastructurii, cu impact asupra calității actului de pregătire a jandarmilor și, implicit, asupra climatului de ordine și siguranță publică.

You May Also Like